MUŽI

Malesice–Smíchov Plzeň 2:6 (0:4) – Rozbor zápasu v článku

Malesice–Smíchov Plzeň 2:6 (0:4)

Branky: 54. a 60. Otýs – 29. Kazda vlastní; 39. a 56. Přibáň; 42. Henrich vlastní; 44. Kroc; 84. Krčál

Sestava Smíchova: Čapský – Černý, Sládek, Krejčí, Konopík – Bačkovský (K) (81. Tyll), Tobrman (73. Gruncl), Krčál, Fujan – Přibáň, Kroc (86. Kuráž)

Poprvé po více než osmi měsících se hráči Smíchova opět představili v soutěžním zápase Plzeňské I. B třídy, skupiny C, konkrétně na hřišti Malesic. Dlouhá herní pauza byla v úvodu znát, a tak kombinačně vyspělejší Smíchov, který z loňského nedohraného ročníku obhajuje třetí místo, proti soupeři spoléhajícímu spíše na rychlý přechod do útoku poprvé vážněji zahrozil až po 20 minutách, kdy hradbu těl před domácí brankou nepropálil Tobrman.

Hosté však postupem času začali diktovat tempo zápasu a hrozit zejména útoky po pravé straně. Ve 29. minutě dostal spoustu prostoru Černý, jehož prudký centr do vápna si srazil do vlastní branky Kazda – 0:1. Domácí mohli záhy odpovědět, ale ránu aktivního Svobody na přední tyč si pohlídal brankář Čapský. Ve 39. minutě se po tvrdé, ale nepříliš umístěné střele Krčála zdálo, že obrana situaci vyřešila, ale záložník Smíchova se dostal k odraženému míči a před bránou našel Přibáně, který zvýšil skóre. Hráče Malesic druhý zásah evidentně úplně vykolejil. O tři minuty později znovu ponechali Černému spoustu prostoru na pravém křídle a jeho centr si nešťastně do vlastní sítě poslal Henrich – 0:3. O dvě minuty později pak hosté vystihli špatnou rozehrávku, Černý narazil Krocovi a nikým nebráněný útočník tváří v tvář brankáři s přehledem poslal míč k pravé tyči, čímž upravil poločasové skóre na 0:4.

Do druhého poločasu sice domácí vystřídali pouze jednou, ovšem na hřiště jako by nastoupil úplně jiný tým. V 50. minutě v nadějné pozici selhal Otýs, nebezpečný pokus stejného hráče o chvíli později zablokovala hostující obrana. V 54. minutě už ale Malesice snížily, když se jim po centru z levé strany podařilo vyhrát klíčový hlavičkový souboj ve vápně, po kterém se k míči dostal Otýs a tvrdou ranou zblízka nedal Čapskému šanci zasáhnout. Smíchov se z tlaku dokázal oklepat a za dvě minuty dostal míč do běhu Černý, ten před bránou neomylně našel Přibáně, jenž neměl problém zvýšit – 1:5. V 60. minutě se k míči na polovině Smíchova dostal Otýs a protože neměl dostatečnou podporu spoluhráčů, napřáhl a parádní ranou k tyči zpoza vápna snížil na 2:5. Domácí ucítili šanci na zdramatizování zápasu a vytvořili si několik gólových šancí. V 66. minutě brankář Čapský vytěsnil ránu Svobody a o chvíli později skvěle zasáhl i proti nebezpečné hlavičce zblízka Otýse. Na konečných 2:6 v 84. minutě po samostatném úniku a po neuvěřitelné páté asistenci Černého v zápase upravil Krčál. V závěru mohl ještě korigovat Otýs, ale jeho povedený přímý kop k tyči a šanci na hattrick zlikvidoval Čapský.

V příštím zápase se Smíchov v neděli 30. srpna od 17 hodin představí na domácím hřišti proti Rakové, která v úvodním kole zdolala Dýšinu 5:2.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025