MUŽI

Smíchov Plzeň–Třemošná 3:1 (2:0) – Report v článku

Branky: 19. Sládek; 38. Krčál; 79. Černý – 49. Vrba

 

Sestava Smíchova: Bešta – Černý, Sládek (79. Tyll), Krejčí, Konopík – Rout (46. Bačkovský), Tobrman (79. Kuráž), Krčál, Zikmund (K), Gruncl (46. Řehoř) – Mičan (46. Kroc)

 

Vinou koronavirové karantény se čekání na první domácí zápas Smíchova protáhlo o další dva týdny na téměř deset měsíců. Další vynucená pauza se příliš neprojevila a domácí hned v prvních minutách získali naprostou nadvládu ve středu hřiště a soupeře jen sporadicky pouštěli za půlku.

V 15. minutě dostal Krčál přesný pas za obranu, ale z rohu malého vápna trefil nejdřív brankáře a následně tyč. O tři minuty později Sládek dostal před vápnem více volného prostoru, tak vystřelil a po chybě brankáře, který neodhadl odskok míče, otevřel skóre. Po úvodním gólu tempo poněkud opadlo, domácí většinu času drželi míč, ale až na sérii rohů si větší šance nevytvořili. To se změnilo až s blížícím se koncem prvního poločasu. Ve 38. minutě Zikmund v obležení protihráčů dokázal udržet míč, přihrávkou našel Krčála a ten nijak zvlášť nebezpečnou střelou znovu zaskočil Žaluda v bráně Třemošné – 2:0. Do poločasu mohl ještě zvýšit Gruncl, ale odražený míč po rohovém kopu poslal asi půl metru nad branku a vzápětí ideální příležitost ke skórování nevyužil Zikmund.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé půli. Ve 48. minutě dostal Černý ideální pas za obranu, ovšem jeho pokus na zadní tyč zneškodnil gólman Třemošné. Naopak z ojedinělé šance dokázali hosté vzápětí snížit. Hlavičku Vrby z bezprostřední blízkosti ještě dokázal Bešta vytáhnout na tyč, proti následné dorážce už však neměl šanci zasáhnout – 2:1. Domácí měli spoustu příležitostí získat dvougólové vedení zpět, ale chyběla větší kvalita v zakončení. Když už v 58. minutě po Zikmund po přesném lobu Bačkovského nebo o chvíli později Kroc trefili branku, s jejich nepříliš nebezpečnými pokusy neměl problém hostující brankář. V 78. minutě Černý na zadní tyči našel nehlídaného Řehoře, ale ten ve velké šanci trestuhodně minul branku. O chvíli později už ale střeleckou nemohoucnost Smíchova přece jen ukončil Černý, který na hranici velkého vápna sebral sražený pokus Krčála a střelou na přední tyč uzavřel skóre na konečných 3:1.

Příště Smíchov už toto úterý 15. 9. od 17:15 v dohrávce 2. kola doma přivítá aktuálně sedmou Rakovou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025