MUŽI

FK Žákava – SK Smíchov Plzeň 0:3 (0:0)

Žákava po dvou vysokých výhrách padla

Branky

  1. D. Kroc , 83. J. Černý , 92. D. Kroc
    22
    Domácím se daří, poslední dva zápasy ovládli se skórem 9:0. Do Žákavy ale přijel Smíchov, který zvládl zápas s ambiciózní Sušicí. Smíchov by se v případě vítězství dotáhl právě na Žákavou. To se jim povedlo a oba týmy jsou na 12 bodech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
První velkou šanci měli hosté. Jakub Marek přeloboval brankáře. Přehnal to ale s razancí a míč skončil pouze na břevně. Poté se hra trochu zklidnila a hrálo se hlavně ve středu pole. Smíchovské obraně dělal problémy hlavně rychlonohý Matěj Boukal. Ten se ale naneštěstí pro domácí v průběhu první půle zranil a musel ve 41. minutě střídat. Hosté se mohli chvíli před poločasem dostat do vedení. Po přihrávce Marka pálil Kroc. Jeho pokus ale z brankové čáry vykopl jeden z obránců.

Druhý poločas už byl jasně v režii hostů, kteří se zásluhou Kroce dostali v 58. minutě do vedení. Žákava byla dlouho stále ve hře. Stačila jedna branka a mohl obýt vyrovnáno. V 83. minutě se ale trefil kapitán Smíchova Jakub Černý a hosté vedli v Žákavě 8 minut před koncem 90 minut 2:0. Definitivní razítko na výhru Smíchova udělal opět Daniel Kroc. Vytáhlý fotbalista přidal druhou branku v zápase a hosté si odvezli 3 body.

Ohlasy k zápasu

FK Žákava
Václav Maněna, trenér: Zápas z naší strany byl špatný vůbec se nám nepovedl. Nenavázali jsme na předchozí zápasy. Byli jsme pomalí, nedůrazní, bez bojovnosti. Soupeř byl v pohybu, kombinačně dobrý a zaslouženě vyhrál.

SK Smíchov Plzeň
Jiří Sulek, trenér: Před utkáním jsme měli k soupeři velký respekt, protože minulá kola vyhrál 4:0 a 5:0. My jsme měli jasný cíl – zopakovat výkon z minulého kola se Sušicí a dle mého názoru se nám to náramně povedlo. Obávali jsme se tlaku Žákavy od prvních minut, ale ten se nekonal, ba naopak hned v 6. minutě Kuba Marek přeloboval domácího brankáře, ale míč bohužel skončil pouze na břevně. Hra byla vyrovnaná, domácí hrozili rychlostí Matěje Boukala, který patřil k nejlepším hráčům hostujícího týmu. Matěj se v průběhu prvního poločasu zranil a my jsme cítili, že máme velkou šanci uspět. Těsně před poločasem jsme mohli vstřelit branku po akci Marka, který předložil gólovou šanci Krocovi, kterému vykopl míč z brány dobíhající obránce. Druhý poločas jsme byli lepším týmem a vypracovali si více brankových situací, které jsme konečně i proměnili a zaslouženě vyhráli 3:0.

Zdroj: FK Žákava – SK Smíchov Plzeň, 10.kolo , Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023 | fotbalunas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025