MUŽI

SK Smíchov Plzeň – TJ Slavoj Koloveč 3:2 (1:2)

Do zápasu lépe vstoupili hosté z Kolovče. Ti hned od úvodních minut nastolili vysoké tempo, čímž se nemohli sžít domácí fotbalisté. Hosté měli k dispozici několik standardních situací, z nichž ale brankáře Čapského překonat nedokázali. První gól tak dali k překvapení všech domácí. Rychlý protiútok zakončil gólem Alexandr Zikmund.

Ve zbytku poločasu měli územní převahu hosté, domácí ale hrozili z toho, z čeho dali úvodní branku – tj. protiútoků.

Domácí o své vedení brzy přišli. Nařízenou penaltu proměnil Milan Lucák, aby na něj o čtvrt hodiny později navázal Matěj Soupír, který poslal hosty do vedení. Vzhledem k počtu příležitostí šli do kabin zaslouženě jako vedoucí tým hosté.

Ve druhém poločase domácí brzy srovnali, když se po standardní situace hlavou prosadil Josef Šneberger.

Začátek druhé půle nezastihl hosty v dobrém rozpoložení, po inkasovaném gólu už ale opět začali hrát. Ve zbytku zápasu to byl vyrovnaný fotbal nahoru dolů a oba týmy měly šance na to, překlopit vedení na svou stranu.

Největší šanci měli hosté zhruba v polovině druhého poločasu, když plachtící střelu Lucáka vyrazil Čapský pouze před sebe, první doražku zneškodil opět Čapský, druhá dorážka do prázdné brány už pak skončila v ochranné síti za bránou.

Rozhodující gól padl až v samotném nastavení. Odkop Čapského hlavou prodloužil Zikmund, Marek přesprintoval obránce, obešel gólmana a z velkého úhlu vystřelil domácím 3 body.

Ohlasy k zápasu

SK Smíchov Plzeň

Jakub Čapský, brankářKoloveč vstoupila do zápasu lépe. Nasadila vysoké tempo, aktivně napadala a my s tím měli velké problémy, což vyústilo ve velké množství standardních situaci. V prvním poločase byla Koloveč v tlaku, ale první gól jsme paradoxně dali po rychlém protiútoku my. Zbytek poločasu byla Koloveč více na míči, ale my byli nebezpečnější z rychlých protiútoků. Jak přibývaly rohy a přímé kopy, tak se zvyšovalo i nebezpečí před naší brankou a stejně jako na podzim, tak i dnes jsme obě branky dostaly po standardních situacích. Díky obrovskému množství standardních situací dokázala Koloveč do poločasu výsledek zaslouženě otočit a do kabin jsme šli za stavu 1:2. Druhý poločas začal úplně jinak, než ten první. Koloveč odstoupila ze své aktivní, nátlakové hry a nechala nás více hrát, což vyústilo v zasloužené vyrovnání. Za stavu 2:2 se Koloveč probrala a hrálo se vyrovnané utkání nahoru-dolů, kde měli oba celky šance na to utkání překlonit na svou stranu. Klíčový moment a největší šance Kolovče v celém utkání se nejspíše odehrála v 66. minutě, kdy mě nadvakrát nedokázali hostující hráči prostřelit a následně z třetí dorážky prázdnou branku vůbec netrefili. V závěru utkání se po ose Čapský – Zikmund – Marek dostal, díky zaváhání hostující obrany míč k poslednímu jmenovanému, ten obešel brankáře a z velkého úhlu se ukopl přesně na zadní tyč, díky čemuž nám zařídil vítězství z tohoto velmi těžkého a vyrovnaného utkání. Jedinou kaňkou na kvalitně hraném utkání bylo neustálé polehávání a simulování při každém souboji o míč ze strany hostujících hráčů.

TJ Slavoj Koloveč

Martin Steinbrücker, trenérHodinu a půl před zápasem nám vypadl Karel Královec, který měl v rodině nějakou tragickou událost. Už před tím jsme měli absence důležitých hráčů a tohle nám taky nepomohlo. Přes to si myslím, že zápas nebyl špatný, i když museli naskočit nějací dorostenci. V prvním poločase jsme, myslím si zaslouženě, vedli 2:1. Ve druhém poločase jsme měli, řekl bych, šancí ještě více, ale bohužel jsme nepohlídali jednu standardku a my jsme naše šance neproměnili, kdy ve většině dobře zasáhl brankář domácích. Pro nás byl bod málo a v posledních minutách už to bylo takové buď a nebo. Na konci jsme propadli ve dvou hlavičkových soubojích a útočník domácích z těžkého úhlu míč dostal do brány a zápas rozhodl. Řekl bych, že to byl náš domácí vzájemný zápas se Smíchovem z podzimu akorát v opačném gardu. To jsme vyhráli 3:2 my, také bych řekl, že šťastně a včera takto vyhráli domácí. Pro nás je to 3. porážka v řadě. Bohužel jsme chtěli vyhrát odskočit Tejnu. Nyní nás čeká těžký zápas v Křimicích, po něm zápas s Kralovicemi a Staňkovem. Matematicky nám stačí dva z nich vyhrát, takže na to se teď soustředíme a chceme to zvládnout.

Autor: Michal Kořenek

zdroj: SK Smíchov Plzeň – TJ Slavoj Koloveč, 28.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024 | fotbalunas.cz

zdroj foto: Bohumil Netušil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025