MUŽI

FK Žákava – SK Smíchov Plzeň 4:0 (2:0)

V Žákavě se setkaly dva týmy se solidní formou. V tomto zápase ale měli navrh domácí, kteří oba poločasy ovládli výlsedkem 2:0 a rozjetý Smíchov tak zastavili. Hosté po skalpech Horšovsého Týnu nebo Kolovče museli zkousnout porážku.Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba týmy šly do zápasu s velmi dobrou formou, kdy hostující Smíchov například v posledních týdnech porazil Horšovský Týn a Koloveč, Žákava pak drží neporazitelnost od poloviny dubna. A právě domácí svého soupeře na svém hřišti předčili.

První větší šanci měla právě Žákava, samostatný únik ale brankou neskončil. Další šanci už ale domácí využili a do vedení je poslal kapitán Ondřej Soukup. Nezůstalo pouze u jednoho gólu. Pět minut před pauzou navýšil vedení domácích Kašpar.

Vstup do druhého poločasu měli lepší fotbalisté Smíchova, kteří se snažili vstřelit kontaktní branku a odvézt si ze Žákavy alespoň bod. Domácí defenzivní řada v čele s gólmanem Vykoupilem ale zůstala nepřekonána. 

Naopak na druhé straně se opět vlnila síť za zády gólmana Bešty. Gólman Smíchova vyběhl až na postranní hranici vápna, u míče byl ale dřívě Kašpar, který našel centrem Malého, jenž hlavou uklízel míč do prázdné brány. Zápas byl i nadále v režii domácích, kteří kotrolovali hru a navíc vstřelili ještě čtvrtý gól. V 83. minutě uzavřel střelecký účet Matěj Boukal. Ještě před čtvrtým gólem počastoval nehezkým výrazem pomezního sudího Daniel Bešta, který viděl červenou kartu. Přesilovku tedy domácí využili a zápas skončil výsledkem 4:0.

Ohlasy k zápasu

FK Žákava

Ondřej Soukup, hráčDopoledne směřovaly myšlenky hlavně k tomu, jestli se vůbec bude hrát, kvůli nepříznivému počasí. Zápas jsme určitě hrát chtěli a musím říct, že na hřišti vydatný déšť nebyl ani moc znát a hrálo se na dobrém povrchu. Čekal nás Smíchov, který jsme za jeho dvouleté působení v soutěži ještě neporazili. Ani dnes nám asi moc lidí nevěřilo a o to je výhra cennější. První půle se hrál vyrovnaný fotbal.  Jak už je zvykem, první samostatný únik jsme nevyužili, naštěstí se nás dnes nedržela smůla/dřeváctví a další 2 příležitosti jsme dokázali využít. Ve druhé půli nás hosté na 10-15 zmáčkli na naši půlku, ale nebyli v zakončení efektivní, chyběla finálovka a střeli z dálky končili v rukavicích našeho golmana. Po třetím gólu se hra zase vyrovnala. Do konce utkání hosté stihli ještě jeden neuznaný gól po ruce, jednu červenou, my přidali 4. gól a utkání se v klidu dohrálo. Smíchovští byli v utkání více na balonu, ale krom neuznaného gólu se nedostali do vážnějšího zakončení, my vstřelili 4 góly prolomili nepříznivou bilanci a zaslouženě vyhráli.

SK Smíchov Plzeň

Jiří Sulek, trenérPo skvělých výsledcích v minulých kolech jsme v Žákavě úplně vyhořeli. Byli jsme sice aktivní a převážně na míči, nedokázali jsme ale vyřešit žádnou z mnoha příležitostí ohrozit brankáře domácích. Naopak domácí nám ukázali jak málo jim stačí a ze 3 střel v prvni půli dali 2 góly. Vše se rozhoduje ve vápně a tam jsme v zápase byli neškodní, bohužel. Druhá půle byla v podobném duchu a vypadalo, že se nám podaří zdramatizovat utkání. Bohužel ale opět po nedomluvě v obraně jsme zbytečne obdrželi 3. gól, podařilo se nám snížit ale rozhodčí viděli ruku. V 80. minutě za rozhodnutého stavu vstoupil do hry pomezní rozhodčí a za údajnou nadávku  nechal vyloučit D. Beštu – na videu bohužel nic z toho není. Jsem zvědav na výrok komise rozhodčích.  Na konečných 4:0 jsme dostali z trestného kopu.  Bohužel některým hráčům zápas vůbec nesedl.

Autor: Michal Kořenek

Zdroj:FK Žákava – SK Smíchov Plzeň, 29.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024 | fotbalunas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025