MUŽI

SK Smíchov Plzeň – FC Křimice 1:3 (0:1)

Křimice šly do zápasu na Smíchově jako novopečení mistři. Vyrovnaný zápas, ve kterém každý chvilku tahal pilku, nakonec skončil výhrou hostů. Ti si tak následné předání poháru vyšperkovali dalšími třemi body do tabulky.Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas začal aktivitou Křimic, které svého soupeře přikovaly na své polovině a dobrých 10 minut se hrálo pouze tam. Z velkého množství rohů a standardních situací obecně ale žádný gól vstřelit nedokázaly.

Poté se osmělili také domácí, kteří nebyli ke gólu daleko po rohovém kopu, kdy výsledkem skrumáže bylo nastřelené břevno. Chvíli na to hasili ztrátu Bečky ve vlastním vápně gólman společně se spoluhráči. Ani tady se domácí gólu nedočkali.

Skóre se poprvé měnilo zhruba v polovině prvního poločasu. Přímý kop zhruba ze 30 metrů rozehrával Jakub Dvořák, který našel v dobrém náběhu Radka Hřebíka, jenž hlavou usměrnil míč do brány.

Ve zbytku poločasu se míč většinou ochomýtal na obranné polovině Křimic, žádný z pokusů ale gólmana Moravce nepřekvapil. První poločas tak skončil výsledkem 0:1.

Důležitý gól vstřelili hosté v 62. minutě, kdy Dvořák vybídl do vápna Pekárka, který před bránu vyslal přízemí střílený centr. Ten propadl až ke Zdeňku Bečkovi, který do prázdné brány zvýšil na 2:0. O chvíli později to bylo už o tři góly. Mariánus poslal ve vápně přihrávku pod sebe na volného Jakuba Dvořáka, který ne příliš čistým kopem dokázal rozvlnit síť a vstřelil třetí gól hostů.

Gólová odpověď ze strany Smíchova přišla v 67. minutě, kdy si Jakub Marek navedl míč na střed a na hranici vápna vyslal projektil na přední tyč, na který byl brankář Moravec krátký. 

Zbytek zápasu se nesl v duchu velké střelecké aktivity domácích. Tyto pokusy ale ve většině případů končily v ochranné síti za brankou, a gólman Moravec tak příliš práce neměl. Po závěrečném hvizdu tak mohl se svými spoluhráči zdvihnout nad hlavy pohár pro vítěze první 1.A třídy.

Ohlasy k zápasu

SK Smíchov Plzeň

Jakub Čapský, brankářV prvním poločase jsme byli lepším týmem. Měli jsme několik střeleckých pokusů, které skončily buď v rukavicích hostujícího brankáře nebo na brankové konstrukci. Kolem 20. minuty přišla zlomová sekvence zápasu. Nejprve rozhodčí, z mého pohledu, neodpískal penaltu za zákrok na Marka, načež na druhé straně odpískal souboj rameno na rameno, který byl mnohem méně faul než předchozí zákrok. Hosté využili toho, že rozhodčí neukázal na píšťalku a překvapili naší obranu rychle rozehraným přímým kopem, který skončil v naší síti. Chyba, že jsme nebyli koncentrováni v přerušené hře, nicméně ke standardní situaci nemělo vůbec dojít. Tento gól byl jedno z mála přímých ohrožení naší branky v celém prvním poločase. O to větší škoda je, že jsme do kabin odcházeli za stavu 0:1. V druhém poločase byly Křimice lepším týmem a zvýšily rychle za sebou na 0:3. Tyto branky nás velmi utlumily a v následné pasáži měly Křimice utkání pod kontrolou. My jsme se probrali zhruba patnáct minut před koncem. Opět jsme začali ohrožovat hostující branku, což vedlo ke snížení na 1:3, díky dobré individuální akci Marka. Pro nás je výsledek zklamáním, protože Křimice dnes byly určitě k poražení.

FC Křimice

Jakub Szedmák, hráčŘekl bych, že se hrálo utkání, kterému by spíše slušel přívlastek “přátelský” než “mistrovský”. Celý zápas se hrál z obou stran ve vlažném tempu, tak trochu na pohodu. Ale i přesto, že tempo utkání nebylo bůhví jaké, tak bylo vidět, že se utkali týmy z popředí tabulky a místy byly vidět i pěkné fotbalové kombinace. My jsme právě po pěkných akcích dali 3 góly a zaslouženě tak vyhráli. Po zápase jsme si od zástupců PKFS převzali pohár pro vítězství A.třídy. Už se nemůžeme dočkat posledního zápasu a následné mistrovské dokopné, která bude velkolepá. Smíchovu přeji, aby se jim v příštím roce dařilo, mají v týmu zajímavý potenciál.

Autor: Michal Kořenek

zdroj: SK Smíchov Plzeň – FC Křimice, 30.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024 | fotbalunas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025