MUŽI

Report z utkání

Plasy–Smíchov 1:1 (0:0) – pen. 6:7

Branky: 88. Országh – 57. Krčál

Sestava Smíchova:

Bešta – Černý, Sládek, Krejčí (K), Konopík – Tobrman, Bačkovský (60. Fujan), Krčál, Kroc – Pibáň (89. Hranáč), Mičan (60. Rous)

Týden po drtivém vítězstvím nad Příkosicemi čekal Smíchov první venkovní zápas v Plasích. Značně pozměněná sestava sice sahala po vítězství, ale nakonec byli Plzeňští po vyhraném penaltovém rozstřelu rádi alespoň za dva body.

Zápas navzdory pozdějšímu výkopu hraný ve velkém horku a pouťové atmosféře před slušnou diváckou kulisou v prvním poločase příliš šancí nenabízel. Smíchov měl sice míč na kopačkách častěji, ale domácím se dařilo rozbíjet kombinaci daleko od vlastní branky a zároveň na rozdíl od Příkosic v prvním zápase dokázali zachytávat náběhy za obranu. Ve 23. minutě výrazněji zahrozily Plasy, když zapomenutý hráč na vápně z otočky vypálil do břevna. O tři minuty později na velké šance srovnal Konopík, jehož ránu ze střední vzdálenosti domácí brankář vytěsnil na tyč.

Druhý poločas přinesl zlepšení hostujícího týmu. Hned v úvodu nepříjemnou střelu vyslal Přibáň, o chvíli později měli hosté smůlu, když se míč odrazil ve velké šanci odrazil přímo do míst, kde se pohyboval domácí brankář. V 57. minutě si však gólman Švajdlenka vybral slabší chvíli, když podcenil přímý kop Krčála, a daroval Smíchovu vedení 1:0. Plasy se však z inkasovaného gólu vzpamatovaly a začaly hrozit. V 70. minutě si s nebezpečným pokusem zpoza vápna k tyči ještě poradil Bešta, ovšem když už se zdálo, že si hosté odvezou tři body, přišel trest. V 88. minutě domácí po netaktickém faulu Smíchova zahrávali z pravé strany přímý kop a v houfu těl si dokázal centr najít Országh, který hlavou poslal míč nechytatelně k tyči.

V následném penaltovém rozstřelu proměnilo všech prvních třináct střelců a o bodu navíc pro Smíchov rozhodl až v 7. sérii nepřesný pokus domácího hráče, který mířil nad.


Smíchov Plzeň–Chrást 2:1 (0:1)

Branky: 67. a 72. Konopík – 29. Vitouš

Sestava Smíchova:

Čapský – Černý (83. ČK), Sládek, Krejčí, Přibáň – Ostrolucký (61. Konopík), Fujan, Sulek, Kroc (K) – Zkimund (46. Kuráž), Mičan (79. Hranáč)

Po penaltovém vítězství v Plasích Smíchov přivítal na vlastním hřišti Chrást. Zápas začal ve velkém tempu a dvě dobré střelecké příležitosti měl v úvodní desetiminutovce Kroc, ve druhém případě pálil do břevna. V 9. minutě však musel po rychlé akci z levé strany zasahovat Čapský, který díky dobrému výběru místa zneškodnil ránu zblízka. Chrást převzal iniciativu a hlavně zásluhou rychlonohého Maura byl po zbytek poločasu nebezpečnější. Ve 29. minutě hostující Vitouš díky agresivnímu napadání získal míč a samostatný únik zakončil gólovou střelou – 0:1. Klíčový okamžik přišel ve 44. minutě, kdy unikajícího Fujana sestřelil Brýla a k nelibosti hostující lavičky viděl rovnou červenou kartu.

Početní výhoda domácí tým nakopla, ale ten většinu času držel míč daleko od branky. Chrást brnkal na nervy zdržováním hry a Smíchov se nemohl dostat do souvislejšího tlaku. V 60. minutě se k typickému úniku po pravé straně dostal Černý, ovšem Kroc v těžké pozici pálil nad. V 67. minutě už byl Smíchov úspěšnější. Centr Černého způsobil před hostující brankou závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Konopík a střelou z otočky k tyči srovnal na 1:1. Pět minut nato Sulek překonal soupeřovu obranu průnikovou přihrávkou na Černého, který prudkým centrem na zadní tyči znovu našel Konopíka a ten zvrátil vedení na stranu Smíchova – 2:1. V 82. minutě byl v centru dění opět Černý, když pálil z úhlu do tyče. Vzápětí, když se snažil reklamovat ruku domácího hráče, však za řeči viděl druhou žlutou kartu a počet hráčů na hřišti se srovnal. Závěr zápasu byl značně nervózní, ovšem domácí už tři body dokázali uhájit. V neúplné tabulce se tak s osmi body vrací na první místo. Příští víkend se v sobotu 28. 8. Smíchov představí od 17:30 v Dýšině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/151824/virtual/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 1025